Lær alt du trenger for å lykkes med podcast


Det er enkelt å komme i gang med podcast. Men hvis du skal nå ut til flest mulig lyttere, og ikke minst de riktige lytterne i målgruppa di, må du jobbe systematisk med planlegging, innhold, teknisk kvalitet og markedsføring.

I dette nettkurset lærer du alt du trenger for å komme godt i gang med podcasten din.

Hvem passer kurset for?


Kurset passer spesielt godt hvis du ikke har kommet i gang med podcasten din ennå. Det er også et kurs som passer for deg som har publisert de første episodene dine, men ønsker å lære hvordan du jobber systematisk med innhold og kvalitet over tid. Det er en fordel om du er komfortabel med å bruke tekniske verktøy, men store deler av kurset er også nyttig hvis du har tilgang på ressurspersoner som kan hjelpe deg med det tekniske.


Dette lærer du

Du lærer hvordan du finner et godt innholdskonsept, riktig navn, publiseringsfrekvens, optimal hostingløsning og riktig utstyr til podcasten din. Du lærer også hvordan du legger til rette for å få best mulig lyd i de omgivelsene du skal spille inn podden.

Dette lærer du også

Du lærer også å lage god kanalgrafikk, skrive gode episodetitler/beskrivelser, redigering av intro/outro, enkel dramaturgi og planlegging av episodeoppbyggingen. Du lærer også hvordan du spiller inn og redigerer podcasten din, og ikke minst hvordan du jobber for å få flere lyttere.

Dette lærer du ikke

Vi går ikke veldig detaljert og teknisk inn i ulike lydredigeringsprogrammer. Derfor er ikke kurset først og fremst for deg som er lydtekniker fra før. Du lærer derimot mer enn nok til å få skikkelig god lyd i episodene dine,slik at lytterne får lyst til å fortsette å abonnere på podden.

Kursinnhold

Dette kurset er et omfattende innføringskurs med hele 58 leksjoner på i alt 10 timer. Du kan enkelt gå gjennom leksjonene i tur og orden, eller starte med det innholdet du trenger å lære først.

  MODUL 1: Før du starter din første podcast
Tilgjengelig fra dager
dager etter at du har meldt deg på
  MODUL 2: Hvordan legge et godt grunnlag for å lykkes med podcasten din
Tilgjengelig fra dager
dager etter at du har meldt deg på
  MODUL 3: Hvordan planlegge for å få en effektiv produksjon
Tilgjengelig fra dager
dager etter at du har meldt deg på
  MODUL 4: Hvordan spille inn podcasten din
Tilgjengelig fra dager
dager etter at du har meldt deg på
  MODUL 5: Redigering og etterarbeid
Tilgjengelig fra dager
dager etter at du har meldt deg på
  MODUL 6: Distribusjon og markedsføring
Tilgjengelig fra dager
dager etter at du har meldt deg på

Hva koster kurset?

SOMMERKAMPANJE 2023

Akkurat nå får du 50 % rabatt på alle nettkurs. Bruk kode SOMMER50.


Hvem lærer du av?


Fagfolka i Haus har lang erfaring fra ulike fagfelt innen blant annet design, strategi og digital markedsføring. Nå ønsker de å bruke spisskompetansen og erfaringene til å dele kunnskapen med deg.

I dette kurset er det digital rådgiver Tormod Sperstad som er kursleder. Tormod har nesten 20 års erfaring som markedsfører, og er internasjonalt sertifisert i faget sitt. Tormod har podcastet ukentlig siden våren 2019, og har også flere års erfaring som lærer for nettstudiet digital markedsføring ved Fagskolen Kristiania.